Monday, February 10, 2014

موضوع سندوتشات الشاورما ، خطوات عمل الشوارما بالفراخ امة اقرا


سندوتشات الشاورما ، خطوات عمل الشوارما بالفراخ


المكونات

¼ كيلو صدور فراخ مغسولة ومقطعة شرائح رقيقة

2 ثمرة فلفل أحمر مقطعة شرائح طولية

¼ ملعقة فلفل أحمر حار

ملعقة كبيرة ريحان مفروم

2 ملعقة كبيرة مايونيز

½ كوب عصير ليمون

ملعقة كبيرة زيت ذرة

رغيف عيش لبناني

ملح وفلفل أسود

فص ثوم مفروم

سندوتشات الشاورما ، خطوات عمل الشوارما بالفراخ


طريقة التحضير

1- تبلي شرائح الفراخ بالملح والفلفل الأسود ونصف كمية عصير الليمون، وسيبيها في الثلاجة لمدة ساعة علشان تتبل كويس.
2- اشوي شرائح الفراخ على الشواية الكهربائية، أو رصيها في صينية مدهونة بزيت الذرة، ودخليها فرن البوتوجاز لمدة نصف ساعة أو لغاية لونها ما يبقى دهبي.
3- أثناء ما الفراخ بتتشوي، هاتي طبق صغير واخلطي فيه المقادير الآتية مع بعضها؛ وهي: المايونيز وعصير الليمون والريحان والثوم والفلفل الحار، وقلبيهم كلهم مع بعض كويس.
4- هاتي العيش وسخنيه في الفرن وادهنيه بالخليط السابق، وبعد كده حطي شرائح الفراخ.. وبألف هنا وشفا



No comments:

Post a Comment